Uw huis laten isoleren vermijdt heel wat koude- en vochtproblemen

Uw huis laten isoleren lost meer ongemakken op dan u zou denken!

Hoe het dit gezin in Sint-Niklaas verging

De familie Maes-Steeman uit Nieuwkerken-Waas bij Sint-Niklaas zat met de handen in het haar. Ze ondervonden heel wat problemen en ongemakken met hun prachtige woning.

 

  • de ruimtes bleven koud aanvoelen en waren zelfs met de thermostaat op de hoogste stand niet warm te krijgen
  • aan de binnenzijde van de kasten verscheen condensatievocht in grote druppels
  • in de kinderkamer liep het vocht naar beneden met schimmelvorming tot gevolg
  • in de winter was de was in het washok niet droog te krijgen
  • buiten manifesteerde zich een overduidelijk warmteverlies; als het sneeuwde bleef een brede strook rondom het huis onbesneeuwd

Een vervelende situatie met gelukkig een vrij eenvoudige oplossing…

Zo begonnen zij (en wij) aan dit gevelisolatie project

De klant ging eerst ten rade bij architect Bernard van Hoeylandt. Na heel wat research bleek de buitenmuren van het huis laten isoleren de enige logische denkpiste. De klant begon te surfen op zoek naar gevelspecialisten en kwam niet veel later op de website van Sto® terecht. Daar vroeg de familie in 1 klik meerdere offertes op. Wij bleken zeker niet de goedkoopste gevelwerker, maar na een grondige toelichting van onze al even grondige aanpak, waren de klant en de architect snel overtuigd. Ze zouden hun huis laten isoleren door Marty Van Kerckhove, want enkel zo waren ze zeker van kwalitatief werk. De architect stelde een duidelijke plan op en enkele werkvergaderingen later konden we aan de slag.

Zo hebben we de buitenmuren van deze woning geïsoleerd

Om koudebruggen maximaal te vermijden en een optimale isolatie te verzekeren werden alle raamtabletten verwijderd, raamslagen uitgeslepen en het dak ietwat aangepast. Daarvoor en voor de plaatsing van arduin konden we rekenen op onze bevriende aannemer Herwebo uit Zele.

 

Wij plaatsten stellingen en startten met het reinigen van de bestaande gevelbepleistering en het aanbrengen van een anti-moslaag. Voor de gevelisolatie werd gekozen voor een StoTherm Classic systeem met 10 cm dikke witte EPS-isolatie (met een waarde van 0.040). Daarvoor verwerkten we een Armat bepleistering in 2 lagen waarbij we in de 1e laag een verstevigend weefsel inwerkten. Een must voor een hyper strakke gevel. Om de gevel af te werken en vuilafstotend te maken, plaatsten we vervolgens een Lotusan gevel crepi.

 

Tenslotte monteerden we ook nog de brievenbus en afvoeren met speciale geïsoleerde ankerpluggen.

Hoe het de familie Maes-Steeman nu vergaat?

De buitenmuren van het huis laten isoleren bleek achteraf inderdaad dé oplossing voor de vele vocht- en koudeproblemen. Er moet nu heel wat minder gestookt worden om de woning warm te krijgen, de was droogt nu wel (ook al is er geen verwarming in het washok) en op de binnenmuren is geen condensatievocht meer te bespeuren.

 

Door de aanzienlijk lagere energiefactuur verdient de totale investering zichzelf bovendien dag na dag terug. Een tevreden architect en een tevreden klant dus. Daar doen we het voor!

GERELATEERD