Van plafond laten herstellen tot traprenovatie

Deze klant in Zele wilde niet alleen het plafond laten herstellen, maar…

Een volledige interieur renovatie in Zele van plafond tot vloer

In deze woning in Zele namen we de volledige traphal onder handen. De klant wilde het donkere interieur vooral lichter laten maken, maar voor we met het binnen schilderwerk konden beginnen, moesten we eerst wat voorbereidende werken uitvoeren. Er was namelijk heel wat schade aan de plafonds en muren. Deze klant moest dus eerst de muren en het plafond laten herstellen, voor er nog maar aan schilderen gedacht kon worden.

Eerst het plafond laten herstellen

1 plafond moest volledig vernieuwd worden. Dit stuk plafond hebben we volledig afgeschoten en opnieuw gepleisterd. De overige plafonds werden grondig nagekeken en waar nodig plaatselijk hersteld. Na de herpleisterwerken konden we alle plafonds behangen met Erfurt V180 vario vlies en ze vervolgens schilderen in een fris kleurtje. De plafonds en de deuren kregen dezelfde lichte kleur wat de ruimte optisch aanzienlijk vergrootte.

Dan traprenovatie

Ook de trap stond nog in de oorspronkelijke donkere kleur en dat bleek een ijzersterke laag tweecomponenten vernis van maar liefst 20 jaar oud te zijn. Het was een hele klus om de vernislaag te verwijderen om de trap bloot te zetten, maar het harde werk loonde de moeite. Na heel wat schuurwerk bevond de trap zich terug in oorspronkelijke staat en kleur. Om de houten trap te beschermen en een duurzaam resultaat te verzekeren, plaatsen we een op maat gemaakte patine en opnieuw een laagje vernis. Transparante vernis wel te verstaan.

Ook de vloer mocht vernieuwd worden

Ook de kurken vloerbedekking had haar beste tijd gehad. Nadat we de deuren en kassementen een beetje hadden afgekort, konden we er een eigentijdse en onderhoudsvriendelijke Gerflor® vloerbekleding met natuurlijke hout look overheen leggen. Omdat we zelf over de nodige professionele machines beschikken, moesten we zelfs geen externe schrijnwerker in te schakelen om het nodige houtwerk aan te passen / af te zagen.

Wil u ook uw muren, trap of plafond laten herstellen?

Zowel de klant als wijzelf zijn erg tevreden met het resultaat. De traphal is nauwelijks nog te herkennen! Wil u bij u thuis ook meer ruimtegevoel creëren, een bepaalde ruimte een grondige opfrisbeurt geven of is het plafond laten herstellen ook bij u aan de orde? Neem gerust contact op met binnen schilder Marty Van Kerckhove uit Lokeren om een dergelijke interieur renovatie te verzorgen.

GERELATEERD