Exterieur & gevel

Wij nemen uw buiten schilderwerk heel serieus

Buiten schilderwerk wordt vaak gevraagd om esthetische redenen. Uiteraard kan u uw buitenmuren en gevel laten schilderen om uw woning er helemaal anders en weer stralend te doen uitzien. Toch zijn er nog enkele andere belangrijke argumenten waarom uw muren en gevel laten schilderen een verstandige keuze is.

Neerslag, extreme weersschommelingen en houtrot kunnen vroegtijdige slijtage, verwering en schade aan uw buitenmuren en buitenschrijnwerk tot gevolg hebben. De beschermende functie van een laagje aangepaste buitenverf valt niet te onderschatten. Het buiten schilderwerk zal uw muren en schrijnwerk namelijk aanzienlijk langer doen meegaan!

De gevel en buitenmuren bepalen ook in grote mate de eerste indruk die potentiële kopers van uw woning krijgen. Een fris en net uitziend exterieur spreekt hen ongetwijfeld wel aan. Een likje verf op uw buitenmuren en gevel kan de verkoopwaarde van uw woning sterk positief beïnvloeden.

Idealiter krijgen geschilderde buitenmuren en gevels om de 6 à 8 jaar een nieuwe verflaag. Zo blijven ze optimaal beschermd en blijft uw woning er ook fris en net uitzien.

Als u blaasjes of scheuren begint op te merken aan de liggende onderdelen zoals vensterbanken, dan maakt u best meteen een afspraak met buitenschilder Marty Van Kerckhove uit Lokeren. Tijdig herschilderen, kan u namelijk de ongemakken en de extra kosten door vochtinzijpeling en hout- of betonrot besparen.

Een grondige analyse van de ondergrond is bijzonder belangrijk alvorens met het buiten schilderwerk te beginnen. De verschillende materialen waaruit gevels en buitenmuren bestaan, vereisen immers vaak een andere aanpak en aangepaste verfsoorten om langdurig resultaat te verzekeren.

Bij Marty Van Kerckhove maken we daarom altijd eerst een nauwkeurige studie van de ondergrond om te bepalen welke aanpak best geschikt is voor we met de schilderwerken starten.

Is uw gevel aan een grondige clean-up toe om verkleuring door roetuitstoot en mos te verwijderen? Ook dergelijke gevelreiniging kan u aan ons toevertrouwen. We gaan de vervuiling met hoge druk verwijderen zonder daarbij de onderliggende materialen te beschadigen. De waterdruk en het straalmiddel worden immers volledig op de ondergrond afgestemd.

Ook wanneer u ons contacteert voor buitenschilderwerken, gaan we de gevel altijd eerst reinigen en een beschermende oppervlaktebehandeling geven. Bij Marty Van Kerckhove vinden we kwaliteitsgarantie namelijk ontzettend belangrijk en enkel zo blijft de nieuwe verflaag er nog lang stralend uitzien.

Buitenschilder Marty Van Kerckhove beschikt over eigen stellingen om elk hoekje van uw buitenmuur en/of gevel vlot te kunnen bereiken.

Staat uw huis dichtbij de straatkant en moeten we die stellingen deels op het voetpad of de openbare weg plaatsen, dan mogen de nodige vergunningen en signalisatie zeker niet vergeten worden. Mogelijks zal de brandweer komen controleren of er nog voldoende vrije doorgang over blijft, verifieert de politie of de correcte signalisatie werd geplaatst en misschien moet er ook een parkeerverbod aangevraagd worden.

Dankzij onze jarenlange ervaring in buiten schilderwerk weten we bij Marty Van Kerckhove inmiddels perfect aan welke administratieve verplichtingen moet worden gedacht. We adviseren u met plezier bij het aanvragen van de nodige attesten en brengen ook de nodige stellingsignalisatie mee.

Wenst u een vrijblijvende offerte te ontvangen voor buiten schilderwerk in regio Waasland en Oost-Vlaanderen, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Bent u eerder op zoek naar oplossingen voor gevelbepleistering en gevelisolatie dan leest u best nog even verder, want ook daarvoor hebben we erg interessante oplossingen.