Eindelijk verlost van schade aan gevel

Zo hebben we in Zele schade aan gevel en buitenmuren hersteld

De gevel van deze klant had serieuze vorstschade opgelopen

Schade aan gevel en buitenmuren kan vele oorzaken hebben, maar de combinatie van vocht en vorst blijkt maar al te vaak de boosdoener. Ook in Zele werden de gevolgen van vriesschade pijnlijk duidelijk. Vochtophoping in de buitenmuren van de aangebouwde keuken en garage veroorzaakten onder meer schimmelvorming, nare geurtjes, onaangename temperatuurschommelingen en ook barsten en scheuren. De verklaring is eenvoudig: aanvriezend vocht zet uit en zo wordt een kleine barst al snel een grote spleet.

Hoe we deze gevelschade hebben hersteld?

Om verdere schade aan gevel en buitenmuren in de toekomst te voorkomen, pakken we de oorzaak van de gevelbeschadiging altijd ten gronde aan. In dit geval moest vooral het vochtprobleem voor eens en voor altijd verholpen worden. Daarom startten we met buitenmuren isoleren.

 

Met een stevige mechanische verankering plaatsten we eerst Top 32 isolatieplaten en daarop het Sto Therm Classic systeem. Die Top 32 isolatie garandeert maximale thermische isolatie. Deze hoogtechnologische isolatieplaten presteren gemiddeld immers tot zo’n 20% beter dan klassieke EPS-isolatieplaten!

 

Nadien brachten we ook een vocht- en vuilwerende Sto Lotusan gevelcoating aan om de gevel langdurig mooi te houden.

Ook aan de afwerking wordt gedacht

De lichtgrijze crepi paste perfect bij de kleur van de woning en bij de elegante vloertegels. Er ontbrak enkel nog een plint om de aanbouwgarage helemaal af te maken. Ook de arduinen plint op maat plaatsten we nog en dan was het tijd om het afgewerkte resultaat aan de tevreden eigenaar voor te stellen.

Ook last van schade aan gevel of buitenmuren?

Wacht niet te lang om contact op te nemen als u enige schade aan uw gevel of buitenmuren opmerkt. Kleine imperfecties transformeren namelijk verrassend snel in aanzienlijke gevelschade en tijdig ingrijpen kan heel wat kosten en ergernissen besparen!

GERELATEERD