Raamdecoratie

Maatwerk raamdecoratie voor de perfecte temperatuur en lichtinval in huis

Weet u nog welke raamdecoratie te kiezen?

De juiste raamdecoratie uitkiezen, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn ontelbaar veel systemen op de markt, er is een eindeloze keuze aan materialen, kleuren en afwerkingen en ook een correcte opmeting is bijzonder belangrijk.

Krijgt u graag wat professioneel advies bij dit keuzedilemma, de verschillende mogelijkheden en besteedt u de opmeting en plaatsing ook liefst uit, dan kan u rekenen op de expertise van Marty Van Kerkchove uit Lokeren.

Wij leveren namelijk kwalitatief hoogstaande binnen zonwering op maat en verzorgen de opmeting, de maatwerk productie én de plaatsing.

Een beknopte voorstelling van ons aanbod aan maatwerk raamdecoratie

Hieronder vindt u een overzicht van types zonwering die we het regelmatig plaatsen. Toch zijn er ook nog heel wat andere opties mogelijk. Voor elk type raam kunnen we gepaste zonwering op maat voorstellen.

Horizontale jaloezieën zorgen altijd voor een bijzonder esthetisch effect. Ze doen de ruimte breder lijken en creëren speelse effecten met de natuurlijke lichtinval. Om meer of minder licht toe te laten in de woning kan u de lamellen gedeeltelijk sluiten of openen en in gesloten toestand is een quasi volledige verduistering verzekerd.

Met een kleurenpallet van 110 tinten en de keuze tussen een matte, glanzende, gesatineerde, bedrukte of geperforeerde afwerking vindt u vast aluminium jaloezieën die perfect bij uw interieur passen. Verkiest u een natuurlijker uitzicht dan zullen de houten jaloezieën uit tropisch Abachi hout u ongetwijfeld weten te charmeren.

Voor de bediening van de jaloezieën heeft u verder nog keuze uit verschillende optreksystemen: optrekkoord, ketting, stangbediening of elektrisch.

Bij verticale reepgordijnen kunnen de lamellen 180° gedraaid worden. U bepaalt daarmee zelf hoeveel licht u precies binnenlaat.

Ook voor dit type raamdecoratie heeft u heel wat keuze. De lamellen zijn beschikbaar in klassiek textiel, afwasbaar textiel, PVC of aluminium en kunnen zowel in een van de 200 effen kleuren of met prints worden gefabriceerd. Ook voor de breedte van de verticale banden zijn er verschillende opties.

Verticale reepgordijnen zijn geschikt voor ramen tot 6 meter breedte en 4 meter hoogte en kunnen zowel met rechte als met gebogen rails bevestigd worden. Voor de bediening kan tenslotte een koord met oriëntatieketting, een trekstok of een elektrische bediening worden voorzien.

Voor een luxueus en elegant uitziende raamdecoratie zijn vouwgordijnen altijd een goede keuze. Ze zien er zowel in opgetrokken als in neergelaten stand telkens opnieuw geraffineerd uit.

Met een ruime keuze uit meer dan 175 effen of bedrukte stoffen kan u uw vouwgordijnen perfect afstemmen op het kleurenpalet van uw interieur. Die stof kan trouwens gemakkelijk van de rails losgemaakt worden zodat u ze gemakkelijk kan wassen.

Vouwgordijnen kunnen met koordbediening (met of zonder rem), een discrete mono commando ketting of met elektrische bediening worden uitgevoerd.

Licht en trendy, zo kan men plisségordijnen het best omschrijven. Voor deze systemen worden immers steeds erg lichte stoffen gebruikt. Voor die stoffen heeft u keuze uit maar liefst 110 verschillende kleuren en effecten.

De graad van verduistering zal afhangen van de transparantie van de gekozen stof. Voor extra verduistering kan echter ook voor een gemetalliseerde stof gekozen worden. Bij deze optie worden de stoffen met een dunne laag aluminium bekleed waardoor extra verduistering en een betere temperatuurregeling mogelijk wordt.

Behalve het lichte gewicht, is ook het plaatsbesparende effect een van de voornaamste voordelen van plisségordijnen. Zelfs wanneer ze volledig opgetrokken zijn, nemen deze gordijnen bijzonder weinig plaats in.

Tenslotte zijn plisségordijnen ook geschikt voor complexe raamvormen. Zo kan bijvoorbeeld ook aan driehoekige ramen een plisségordijn geplaatst worden.

Voor een verduisterend, zonwerend en lichtdempende raamdecoratie zijn rolgordijnen een erg economische en praktische keuze. Ze zijn verkrijgbaar verschillende effen, bedrukte, (semi-) transparante en verduisterend stoffen en zelfs een stof in brandklasse M1 is mogelijk.

Rolgordijnen nemen bovendien weinig plaats in en worden volledig op maat gemaakt waardoor ze ook erg vlot geplaatst kunnen worden.

Niets zo heerlijk als in de veranda vertoeven bij mooi weer. Tot het té warm wordt natuurlijk. Gelukkig kan u met aangepaste verandazonwering de lichtinval én de temperatuur zelf regelen.

Verandagordijnen kunnen zowel verticaal tegen de ramen als aan de binnenzijde van het veranda plafond worden bevestigd. Deze strakke doeken zullen het licht temperen en de overtollige hitte tegenhouden. Deze doeken zijn uiteraard ook optimaal UV-bestendig om schadelijke zonnestralen tegen te houden en verkleuring te vermijden.

Screens of buitenzonwering wordt aan de buitenkant van uw ramen bevestigd en houden tot maar liefst 85% van de zonnestralen tegen. U kan uw huis dus ook in de zomer heerlijk fris houden. Warmte wordt tegengehouden en er is geen inkijk mogelijk, maar screens laten wél natuurlijk daglicht door. U zit dus niet in het donker binnen!

Voor deze screens kan u kiezen uit niet minder dan 200 doeken en ook voor de behuizingen en omkastingen kan u een RAL kleurtje uitkiezen. U kan de kleur van de screens daardoor perfect aan die van uw buitenschrijnwerk aanpassen.

Deze verticale zonneschermen hebben meerdere bedieningsmogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van lint- of stangbediening maar ook een elektrische bediening is mogelijk. Met domotica toepassingen kan u de screens zelfs via uw smart phone aansturen.

Aan de slag!

Voor raamdecoratie op maat werken we samen met gespecialiseerd raamdecoratie bedrijf en onze zusterfirma Steeva uit Lokeren. U mag dus op beide oren slapen, want u krijgt ook hier de flexibele service die u van ons gewoon bent.

Benieuwd naar de mogelijkheden, raamdecoratie tips en het prijskaartje? In regio Oost-Vlaanderen komt de Steeva interieurstyliste gratis en vrijblijvend bij je langs langs. Tijdens dit plaatsbezoek meten we de ramen nauwkeurig op, overlopen we de verschillende mogelijkheden met u en laten we enkele stalen zien. In functie van uw voorkeuren stellen we nadien een prijsofferte op maat op. Na goedkeuring van de offerte, gaan de gordijnen in productie. De plaatsing en montage voeren we ook volledig in eigen beheer uit.