Het mochten deze keer ook eens minder courante crepi kleuren zijn

Wij durven ook opvallende crepi kleuren plaatsen!

Hoe verrassende crepi kleuren het verschil maken

Wit, crème en lichtgrijs blijven de meest gevraagde crepi kleuren, maar knallende kleuren worden toch opvallend vaker gevraagd. Zeker bij handelszaken is een gevel in een opvallende kleur trouwens zeker geen onverstandige zet. Die valt immers onmiddellijk op in het straatbeeld en zo’n eyecatcher blijkt maar al te vaak ook een renderende publiekstrekker.

 

Al kan u natuurlijk ook voor uw woning kiezen voor een origineel kleurtje. Dat deed bijvoorbeeld deze klant in Zele.

Een nieuwe gevel kiezen… Niet eenvoudig, of toch?

De eigenaar van deze woning in Zele wilde een nieuwe gevel. Welke materialen en kleuren gebruikt zouden worden, was echter nog niet beslist. We kwamen zoals altijd eerst ter plaatse kijken en overliepen de staat van de gevel en de mogelijke keuzeopties met de klant.

Onze conclusies en adviezen

De woning bleek al voldoende geïsoleerd aan de binnenzijde. We moesten de keuzes dus niet per se uitsluitend van de isolatiewaarden laten afhangen. De nieuwe gevelisolatie zou vooral een extra energiebesparing opleveren. Daarom kozen we voor het StoTherm Classic systeem met 4 cm dikke isolatie.

 

Die konden we dan afwerken met Stolit crepi. Die Stolit crepi is immers uiterst kleurvast en daardoor best geschikt voor volle en markante crepi kleuren. Deze klant verkoos namelijk een trendy gevel met een flashy kleurtje.

 

Deze combinatie bleek trouwens interessanter dan bijvoorbeeld een klassieke bepleistering. De klant genoot immers van bijkomende isolatie en daarop konden we ook flexibele afwerkingsproducten gebruiken. Geen overbodige luxe in een kleine, maar erg drukke straat, want zo wordt de kans op barsten en scheuren door verkeerstrillingen aanzienlijk verminderd.

 

De klant moest alleen nog kiezen uit de verschillende crepi kleuren en kort daarna konden we aan de slag. Een ding staat vast, deze vernieuwde gevel valt hoe dan ook op in Zele!

GERELATEERD