Isoleren achterbouw herenhuis te Zele

De oude muren bleken niet waterdicht

Deze klant uit Zele had tijdens het verbouwen van de woning ontdekt dat de oude muren van de achterbouw niet meer waterdicht waren. Er zat dus niets anders op dan het aanwezige vocht bestrijden en de achterbouw alsnog isoleren. Het isoleren van de achterbouw moest bovendien vrij snel gebeuren, want de verdere renovatiewerken lagen eventjes stil.

 

Samen met de bouwheer hebben we verschillende opties overlopen en uiteindelijk gekozen voor het isoleren van de achterbouw met gevelisolatie en een crepi afwerking.

Sto® gevelisolatie bracht de oplossing

Om de buitenmuren van dit herenhuis te isoleren, werd geopteerd voor het StoTherm Classic® systeem. De gevelisolatie werd bovenop 6 cm dikke EPS isolatie geplaatst en de Armat bepleistering werd in twee lagen aangebracht.  In de eerste laag werd bovendien een weefsel voorzien.

 

Voor de afwerking werd er gekozen voor de Sto Lotusan® gevelcoating. Doordat vuil en water niet meer aan het geveloppervlak kunnen hechten, maar er automatisch afparelen, blijven de muren langer droog en langer mooi. Ook loszittende vuildeeltjes worden immers door de waterdruppels opgepikt en meegevoerd.  Dankzij dit Lotusan systeem heeft dit herenhuis in Zele nog steeds een droge en zelfreinigende gevel die er ook nu nog stralend uitziet.

 

Meer weten over gevelisolatie met Sto® isolatiesystemen? Klik hier.

GERELATEERD