Gevelbepleistering met isolatie in Zele

Gevelbepleistering met isolatie is ideaal voor renovaties

We werden door een klant uit Zele gecontacteerd met de vraag of we ook gevelbepleistering met isolatie konden plaatsen in een renovatiewoning. De woning in kwestie had al heel wat renovatiewerken achter de rug en dat zowel binnen als buiten. Het dak werd volledig geïsoleerd en er werden ook nieuwe ramen en deuren geplaatst en toch bleef het huis, ondanks alle inspanningen, nog steeds met vochtproblemen kampen.   De oorzaak van de hardnekkige vochtproblemen bleek de verouderde gevel te zijn…

Hoe wij vochtproblemen oplossen met Sto® gevelisolatie

Om het vochtprobleem voor eens en voor altijd op te lossen, werd er gekozen voor gevelbepleistering met isolatie. Rond de buitenmuren werden eerst 8 cm dikke EPS isolatie platen geplaatst. Deze witte blokisolatie werd vastgelijmd aan de gevel en vervolgens werden alle kieren en openingen zorgvuldig opgespoten met isolatieschuim om koudebruggen te vermijden.   Omdat de isolatie op een geschilderde gevel werd aangebracht, werden de isolatieplaten mechanisch verankerd met aangepaste schroeven. Ook schroeven en hechtingen kunnen koudebruggen veroorzaken, dus werd ook bovenop de schroeven een extra isolatielaagje aangebracht.   Eens de buitenkant van deze woning volledig geïsoleerd was, konden we met de afwerking beginnen. Dat zou een Lotusan® sierpleister met 1,5 mm korrel worden.

Een bijzonder tevreden klant

Niet lang na de gevelwerken bleek het vochtprobleem verdwenen en ook het verhoogde energierendement liet zich snel opmerken. De klant hoefde in de winter de verwarming niet meer hoger dan 20°C te zetten om het huis aangenaam warm te houden en in de zomer blijft de woning heerlijk fris.   Hoe tevreden deze klant precies is over onze gevelwerken kan u zelf nalezen in het interview dat gevelisolatie fabrikant Sto® afnam. Klik hier om het interview te lezen en klik vervolgens door op voor, na en hoe en gevelrenovatie privé woning Zele.  
  • IMG_4078
  • IMG_4076
  • IMG_4075
  • IMG_6124
  • IMG_6126
  • IMG_6123

GERELATEERD