Een complete gevel make-over voor een behoorlijk scheve gevel in Gent

Deze scheve gevel onderging een totale gevel make-over

Een indrukwekkende metamorfose

De gevel make-over die we voor deze woning in Gent hebben gerealiseerd, is zonder twijfel een van de meest opvallende geveltransformaties die we al mochten uitvoeren.

Een kick-start

Niet enkel de gevel werd gerenoveerd, maar de volledige woning en dat om aan alle hedendaagse bouwnormen te kunnen beantwoorden. Het was hoofdaannemer Waeterschoot G&W uit Zele die ons bij de eigenaar had aangeraden en zo was de samenwerking bijzonder snel en al na enkele gesprekken opgestart.

 

Nochtans stonden we voor een kritisch publiek. De broer van de eigenaar is architect en die zou de werf nauwlettend opvolgen. Al bleken we duidelijk op dezelfde golflengte te zitten eens we onze plannen, aanpak en technische adviezen voorstelden.

Tijd om te verhuizen!

Gedurende de renovatie zou de eigenaar tijdelijk verhuizen. We hadden 1 jaar tijd en ruimte zat om deze gevel make-over waar te maken.

Wat we precies gedaan hebben?

Bij aanvang van de werken merkten we al meteen op dat we met een toch wel behoorlijk scheve gevel te maken hadden. De oude muren waren alles behalve “recht” te noemen. Aan uitpassen, koorden spannen en vooral het optische effect visueel beoordelen, hebben we dan ook best wat tijd gespendeerd.

 

Daarna konden we van start met de gevelisolatie. Er werd gekozen voor het StoTherm Classic systeem met een Top 32 tand- en groef isolatie van 11 cm dik. De geïsoleerde gevel werd vervolgens afgewerkt met Lotusan crepi in hedendaagse grijstinten.

 

Dan restte ons enkel de afwerking nog. Die omvatte onder meer ook het plaatsen van de betegelde afboording onderaan de gevel.

Na de gevel make-over

De scheve buitenmuren lijken recht en de gevel oogt fris, maar ook op technisch vlak is deze gevel nu helemaal ok. De buitenmuren zijn optimaal geïsoleerd en afgewerkt met een waterwerende Lotusan coating. De eigenaar en ook diens broer (de architect) waren bijzonder tevreden met het resultaat van deze gevel make-over e. Van de rest van de woningrenovatie ook trouwens.

 

Nu is het enkel nog afwachten of de buren ook een gevel make-over zullen aanvragen…

GERELATEERD