Bij Marty Van Kerckhove kan u elk type gevel laten herstellen!

U wil de gevel laten herstellen van een volledig appartementsgebouw? Dat doen we ook!

Deze gevel was er erg aan toe

De gevel van dit appartementsgebouw in Zele had het zwaar te verduren gehad doorheen de jaren. Bovenaan waren heel wat gevelvoegen verstorven en geërodeerd en er waren ook al heel wat gevelstenen kapot gesprongen. Om grotere schade door regen en vorstschade te vermijden en duurdere herstelkosten te vermijden, besloten de eigenaars dat de gevel laten herstellen niet langer uitgesteld kon worden. Ook de inrit van de garage was donker en vuil en ook dit hoekje zou tijdens de herstelwerken meteen aangepakt kunnen worden.

Zo hebben we deze gevelherstelling aangepakt

We lieten eerst een technisch rapport van de gevel opmaken door verfleverancier Trimetal. Zo wisten we perfect welke gevelverven geschikt waren voor de bestaande ondergrond. Intussen plaatsen wij reeds een stelling voor de complete gevel. Zo konden onze gevelwerkers gemakkelijk en veilig werken en waren ze ook beschut tegen de brandende namiddagzon.

 

Na deze voorbereidingen was het tijd voor echte werk:

 

  • De bestaande voegen werden uitgeslepen en de volledige gevel werd hervoegd.
  • De gevel werd grondig gereinigd en voorzien van een anti-moslaag
  • In de doorrit naar de garages plaatsten we een cementplint om te voorkomen dat de muren vocht zouden opzuigen en om een betere hechting en afwerking met de verf mogelijk te maken. Aan de voorzijde van de gevel werd een arduinen plint geplaatst die op dezelfde hoogte en naadloos overgaat op deze cementplint.
  • Beschadigde gevelstenen werden hersteld of vervangen.
  • Alle niet-overschilderbare siliconen aan de ramen werden verwijderd en vervangen.
  • Heel wat afplakwerk later, konden onze gevelschilders tenslotte een eerste grondlaag aanbrengen en vervolgens afwerken met 2 lagen elastische gevelverf. Nodeloos te zeggen dat er heel wat verf nodig is voor zo’n oppervlak.

Moet u ook ooit uw gevel laten herstellen?

Als uw gevel reeds beschadigingen vertoont, wacht u best niet te lang om een gevelherstelling in te plannen. Tijdig de gevel laten herstellen zal immers dure herstelkosten achteraf vermijden. Vochtophoping, barsten en scheuren in de gevel verergeren sneller dan u zou denken en met een grondige eenmalige gevelrenovatie roept u verdere beschadiging een duidelijke halt toe.

 

GERELATEERD