Deze klant zou de gevel schilderen, maar bedacht zich…

De gevel schilderen, dat was het plan.

Wat denkt u als u naar de gevel van de overburen kijkt?

Deze woning in Zele werd destijds (zoals vele andere in die tijd) gebouwd met een bepaald type baksteen dat zich uitstekend leent voor overschildering. Ook deze klant wou oorspronkelijk de buitenmuren en gevel schilderen, maar bedacht zich toen we de gevelrenovatie bij de overburen hadden afgewerkt.

 

De woning van die buren is namelijk gebouwd met hetzelfde type gevelsteen en werd eerder al overschilderd, maar de geschilderde gevel bleek dringend toe aan een stevige onderhoudsbeurt, want ze vertoonde enkele barsten door vochtproblemen. Onze gevelschilders waren dus ter plaatse geroepen om de vochtproblemen aan te pakken. De gevel isoleren en bepleisteren bleek de juiste aanpak om de vocht- en koudeproblemen voorgoed op te lossen. Hoe we dit gevelisolatie en crepi bepleistering project precies hebben aangepakt, kan u hier nalezen.

 

Gewaarschuwd door de vochtperikelen bij de overburen en helemaal overtuigd door het knappe uitzicht van de nieuwe crepi gevel, besloot ook deze eigenaar om zijn gevel niet te schilderen, maar te kiezen voor pleistering met cementering afgewerkt met Lotusan crepi. Nu is het enkel nog afwachten of ook de andere buren in deze straat hetzelfde voorbeeld zullen volgen.

En u, gaat u uw gevel schilderen of bepleisteren?

Natuurlijk kan u wél kiezen voor een geschilderde gevel zonder vochtproblemen. U gaat echter wel best eerst ten rade bij een vakman zoals Marty Van Kerckhove. Wij gaan immers altijd eerst onderzoeken of er een verhoogd risico op opstijgend vocht is en of de gevel voldoende geïsoleerd en beschermd is voor we uw gevel schilderen. Daarvoor gebruiken we trouwens uitsluitend professionele buitenverven die zorgvuldig worden uitgekozen in functie van de ondergrond van de buitenmuren. Enkel zo kunnen we een blijvend resultaat garanderen waar u en wij trots op kunnen zijn en blijven.

GERELATEERD