Crepi kan ook dienen als gevelbekleding houtbouw!

Crepi gevelbekleding houtbouw

Deze nieuwbouw houtbouw in Verrebroek werd stevig ingepakt

Houtbouw en buitenmuur isolatie zijn 2 termen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook voor deze nieuwbouw houtbouw woning in Verrebroek gingen we dus eerst stevig isoleren voor we een strakke crepi gevelbekleding zouden aanbrengen.

Voor het gecombineerde systeem met Sto Therm Classic en Top 32 tand- en groef isolatie werden 2 verschillende isolatiediktes in acht genomen. Op sommige delen werd 16 cm dikke isolatie geplaatst en op andere delen maar liefst 22 cm. De volledige woning werd ingepakt met state-of-the-art Sto Top 32 isolatie die met Turbofix lijmschuim op de houten ondergrond verlijmd werd.

Waarom er voor Sto Top 32 isolatieplaten gekozen werd?

De Top 32 polystreenplaten leveren ongeëvenaarde topprestaties als het op warmtegeleiding aankomt. Deze high-tech isolatiematerialen presteren gemiddeld zo’n 20% beter dan bijvoorbeeld de traditionele EPS-isolatie en dat merkt u meteen aan uw EPB-score.

Gevelbekleding houtbouw afwerking met crepi

Voor de gevelbekleding van deze houtbouw werd gekozen voor crepi sierpleister. Dit type gevelbekleding past immers perfect bij de eigentijdse uitstraling van het pand. Toch werd niet alleen aan het esthetische aspect gedacht. Om maximaal gebruiksgemak en duurzaamheid te garanderen, werkten we de gevel en buitenmuren van deze houtbouw af met een Lotusan gevelcoating.

 

De Lotusan coating doet regendruppels immers vlot van de gevel afparelen. Door het gestructureerde oppervlak en de waterafstotende laag kunnen druppels namelijk niet goed op het geveloppervlak hechten. In hun neerwaartse val sleuren ze wel allerlei vuildeeltjes met zich mee en daardoor blijft een Lotusan gevel veel langer mooi.

U bent ook op zoek naar knappe gevelbekleding voor een houtbouw?

Crepi pleister op hout plaatsen vergt aangepaste technieken en materialen en ook over de gevelisolatie moet extra worden nagedacht. Bij Marty Van Kerckhove hebben we intussen al enkele crepi gevelbekledingen op houtbouw geplaatst, dus kunnen we u perfect adviseren of crepi gevelbekleding ook voor uw houtbouw of houtskeletbouw de juiste keuze is. Even contact opnemen volstaat om uw project en onze mogelijkheden te bespreken.

GERELATEERD