U wil uw bedrijfsgebouw laten schilderen?

Door wie gaat u uw bedrijfsgebouw laten schilderen?

IT-firma IZIT koos voor schildersbedrijf Marty Van Kerckhove uit Lokeren

Het bedrijfspand van de software firma IZIT in Zele barstte uit haar voegen. Daarom werd er een nieuw bedrijfsgebouw aangekocht op een boogscheut van het huidige pand, maar dat moest nog grondig gerenoveerd worden voor de techneuten daar aan de slag zouden kunnen. De verhuisdatum stond al vast en de renovatiewerken moesten in een sneltempo uitgevoerd worden. Ze wilden daarom hun bedrijfsgebouw laten schilderen door een professioneel en lokaal schildersbedrijf zodat alles zeker tijdig klaar zou zijn. Het contact met schildersbedrijf Marty Van Kerckhove uit Lokeren was snel gelegd en niet veel later stonden onze schilders op de werf.

De opdracht

Pleisterwerken, plamuurwerken en schilderwerken, daarvoor werden we in eerste instantie gecontacteerd. Maar of we tegelijkertijd ook een klein vochtprobleem konden oplossen…. Eh, ja natuurlijk! Met injectie en noppenfolie was dat klusje in geen tijd geklaard.

Een gefaseerde aanpak bleek de enige optie

De pleisterwerken moesten eerst opgestart worden. We brachten de grondlagen aan, plaatsten hoek- en stopprofielen en vervolgens brachten onze stukadoors de eerste laag pleister aan. Enige tijd later kwamen we terug ter plaatse om de plafonds te plamuren en ook de oude bestaande muren van een strakke laag plamuur te voorzien. Eens die laag voldoende uitgedroogd was, konden we beginnen met de schuurwerken. Alle oneffenheden moeten nu eenmaal weggewerkt worden voor er geschilderd kan worden. De verf zou de imperfecties anders enkel maar uitvergroten.

 

Doordat de verhuisdatum reeds vastlag en een bedrijfsgebouw laten schilderen nu eenmaal enige doorlooptijd in beslag neemt, moesten we wel verder werken terwijl de IT’ers al in hun nieuwe kantoorgebouw werkten. Om de hinder en overlast tot een absoluut minimum te beperken, voorzagen we een plastieken muur van plafond tot vloer om de werken te scheiden. Ze moesten dus even samenhokken in een beperkte ruimte, maar het zou de moeite lonen!

 

We plaatsten een eerste laag primer op de muren en plafonds, werkten met plamuur bij waar nodig en kitten alle binnenhoeken, plinten en andere aansluitingen af met overschilderbare silicone. Van zodra de ene helft klaar was, moesten de werknemers even verhuizen zodat we ook de andere kant van de bedrijfsruimte konden aanpakken. Deze tijdelijke verhuis zou zich nog enkele keren herhalen, want na goedkeuring van de kleurstalen op de muur moesten onze schilders ook nog de gekleurde toplaag spuiten.

Natuurlijk kan u uw bedrijfsgebouw laten schilderen in de kleuren van uw huisstijl!

Voor de akoestische plafonds en de deuren koos de klant voor Cadillac White en de muren werden in een zachte en neutrale kleur gezet. Voor de kleuraccenten werd echter gekozen voor een speciaal soort blauw dat helemaal op maat werd gemengd,. De blauwtint is namelijk exact de kleur die ook in het IZIT bedrijfslogo voorkomt. Een unieke touch die het bedrijfsgebouw meteen een persoonlijke en doordachte touch meegeeft.

Klaar voor oplevering?

Het hele project vergde enige flexibiliteit van beide kanten gezien de strakke deadlines. Onze schilders pleegden voortdurend overleg met de IZIT-medewerkers en zo kon deze klant zonder al te veel hinder en alsnog in een minimum aan tijd hun gloednieuwe bedrijfsgebouw laten schilderen. Het resultaat was volgens deze klant de kleine ongemakken echter meer dan waard.

GERELATEERD